Ini Blog Baru aku * Aku lebih tenang disini * Berpindah disini * Cari aku Disini.

BALADEWA SEJATI TAKKAN PERNAH MATI

Wednesday, April 1, 2009

Aduhai.. ape nak wat ni

semalam, aku submit leave form untuk cuti berehat sabtu ni. Aku inginkan cuti yg panjang dimana hari isninnya aku terpaksa oustation di KL selama seminggu.

Setelah penat berfikir alasan yg logik utk bercuti (takkan nak tulis saje2 nak cuti.. confirm x approve), aku nekad hantar leave form dgn alasan aku kena perform kat Gigs pada hari berkenaan. Mmg ada gig hari tu & band member aku perform kat situ. So aku amik kesempatan utk mengunakan alasan itu. Lagipun bos aku tau aku aktif music & dia menyokongnya.

Setelah yakin dgn susunan ayat, aku mengadap bos aku. Dengan tutur kata yg lancar & sopan, ditambah pulak dgn bodek2 maut aku, akhirnya leave form aku ditandatangani.

Nak dijadikan cerita, bos aku boleh cerita kat PA dia pasal cuti aku tu. Pagi tadi, masa aku sampai opis, PA bos aku dtg jumpa aku dan beritahu Suaminya juga akan perform kat gigs yg sama. Dia pun akan dtg kat gigs tu selepas habis kerja (hari sabtu kitaorg halfday & gigs tu start kul 1pm) & nak tgk aku perform. ( aku mmg tau suami dia main gig gak). Dia punya excited siap tanya aku perform no berapa......

aduh.. masalah.. nak wat macam mana ni.. teringat pesan mak aku jgn suka bohong2...takkan tetiba je aku cakap aku tak jadi perform.. macam mana dgn leave aku plak?.. aduh.. xde idea dah ni... aduh.. ish..alahai...help me!

37 comments:

hanis said...

kwang. kwang. kwang
kantoi basah!

cikin said...

ahahaha:))
laen kali jgn bohong!
sndiri mkn.
sndiri simpan.
ekekeke:P

eRRuL AspHyxiAteD said...

hanis ~ aduh.. habis basah sume ni

cikin ~ haha, dahtakde idea la nak bagi alasan cuti.. serius tak tfikir sampai sini..

mo0ney said...

huhu....sungguh mencabar jalan cerita ni.ko purak2 sakit la wei

eRRuL AspHyxiAteD said...

hmm... idea yg menarik... tengkiu2..

KhairiL's said...

baik berterus terang

eRRuL AspHyxiAteD said...

ish.. ala.. anu.. ish.. aduh..

TiNiE said...

nasi dah jadi bubur..
proceed jer errul..
next consequences nanti baru pk..
paling tidak lepas hari tu, ko leh jer ckp ngan PA bos ko tak jadi perform aritu pasal sakit?? at lis ko dgn PA tu jer..tak involve bos dah..kepercayaan bos tu kena jaga gak, since ko dah 'tipu sunat' dia kan...

eRRuL AspHyxiAteD said...

thanks tinie.. sungguh menyesal aku tipu2 ni.. ish!!!

Galuh Cendra Kirana said...

Wa setuju ngan Tinie jew... lu procceed jew bro. laen2 pagi sabtu nti lu pikir la sniri wat cirit mcm citer ROCK tu...que haidar cirit-birit... aii..mendela xtanye pendapat kitorang dlu... next time bukak table!

penjenayah.merah.jambu. said...

hahahahahahahahahhaha
err..hahahahahahahahah
aku tatao nk nolong cene,tp mmg lawak gile la bleyh kantoi hidup2 ni..
hahaha..opsss..ok2 aku tak tawe lagi..
ala,ko kena geng aa dgn band member ko,hari ko konon2 kene perform tu,ko tak ya dtg,cakap kau kena migrain yg teruk smpai guling2,then,bile org tu tnye kat member ko,make sure dorg tak cakp,"ha?bile mse die perfom sekali ni?"
kang kantoi lagi parah..
hihi..ilek ye! :D

penjenayah.merah.jambu. said...
This comment has been removed by the author.
mamarempit said...

kantoiiii....muahahaha

Wawa_Nadwa said...

alaa..
diam wat taktau sudah.
nnti klu gig tu dh lepas, akk tu mesti tanye kan.
katela owh tak jadik.
kekekekke!

p/s: lenkali jgn boh0ng. =P

eRRuL AspHyxiAteD said...

elina ~ ok2.. wa proceed idea lu & tini tu.. len kali nak cuti, wa open table.. kite forum reramai k.. haha

secret ~ yeh! nnt aku deal baik punya dgn diorg.. aku rasuah diorg cun2 punya.. sape bukak mulut kantoikan aku lagi.. aku hadiahkan kasut kat mulut diorg! haha

mama ~ nasib tak baik la mama

wawa ~ ai i sir.. aku lakukan yg terbaik utk diri aku ni. tobat dah ni..xmo bohong2 lagi..

.:namaku_asumira:. said...

ngeh..ngehh..ngehh..

udah naseb..
penah terkena can ni gak..
ape aku buat..??
klentong lagi..
hehe

alaa..
ckp je band korang xckup ahli..
ad hal emergency..
so xpakse kne cancel.. gituh

p/s.. sekdr mmberi pndpt

eRRuL AspHyxiAteD said...

ish.. mana leh mcm tu.. kalau suami dia main kat gig tu.. mesti ada flyers.. kalau flyers dah kua.. mana leh kansel last minute..

★ Nu♥ℜul ★ said...

hek2 ..
bohong tuh xbaek
tp kalo ckali ckale oke peh
tp kalo da kantoi payah .
kne cover balik

Galuh Cendra Kirana said...

Tapik idea cirit tu bro...ciirrrriitt tu jangan luper.. mende tu Yang Dipertuang Agong pon xdapat halang lu dari xdatang gig....mosti akak tu caye nyerrr

eRRuL AspHyxiAteD said...

ye la nurul.. ni da terkantoi da ni.. tak leh nak watpe da

eRRuL AspHyxiAteD said...

wokey cik elina.. nnt aku cakap kat dia aku cirit gila2 khinzir punya.. nak kena bawak sample ke? ish..loya aku la..

reen said...

hahaha..nk cuti pn kna wt drama dulu ke?...klu pmpuan leh ar wt alasan snggugut ke..ank dmm ke..kucing branak ke..ekau lak laki2..laki den dulu pura2 sakit mato smata2 nk ponteng..x pn sakit porut..ekau x yah mkn pg2..kihkihkih..

eRRuL AspHyxiAteD said...

uih.. mana leh tipu wat2 sakit.. nnt sakit betul2..

lagi pun kalau cuti sgt ni mesti bos aku pikir aku seorg yg kurang sihat.. ish!

Ajwin Ajeera said...

haha
pdan muke.
agagggaa

reen said...

nipu 2 pn sifat yg kureng sihat dik oi..alang2 mnyelok pkasam biar smpi ktiak asyem!!!kihkihkih....

eRRuL AspHyxiAteD said...

ajwin ~ ape ni.. haha

reen ~ ish.. tak mo tipu dah.. ni last.. seksa wo..

reen said...

den pn saje je..acah ekau...pado firasat eden baik ekau brtorus trang je..bsikap jujur,barulah orng pcaya kt kita...mana tau ngn bsikap jjur 2..ekau akan jd pkerja cntoh one fine day nt...knknkn...insyaallah...

Don Karldon said...

ala,apa susah.kata jer la ko jadi session..tup2 time gig,orang yg kau nak ganti tu ada.so,tak perform la..

btw,gig kat mana?

eRRuL AspHyxiAteD said...

mmg tu pun idea aku.. hahaha.. baru je terfikir tadi,,

linz&co said...

haha
sape soh tipu..
aishh..

kan da hampir kantoi
ashane??

heh

Monkey D Luffy said...

ko kata jgn suka bohong... dah bohong dr awal tu... :)

Oxygen-Me said...

Elemek.. Hehe.. Gi lari Old Trafford, jom! Hehe.. :)

xuen adyla said...

honesty is da best policy dude...

btw mind me, juz a lil bit curious whats the band name

Yam Yam said...

HHAHAHAHHAHAHA, FUNNYYY! siannnyaaa. then now how?

sailormoon said...

Bro Errul

Buat tak tau..je... Kalau PA tu tanya.. sengeh sengeh je lah..

all the 'DE BEST'....

Ciao

eRRuL AspHyxiAteD said...

lin ~ tobat da taknak tipu.. nak ikot idea haikal utk cover balik

luffy ~ tu la pasal.. aku da tipu kat awal2 tu.. so aku da taknak tipu dah lagi

oxy ~ jom jom! cepat sikit... flight da book? hehe

adyla ~ yup. ur rite.. band name? u mean what? which band u prefer to know?

yam ~ terpaksa bohong balik la untuk cover line..ish.. hehe

sailormoon ~ hahaha.. nice idea gak tu..

inn said...

haha:D tak kesenonohan.

apa kata kamu cakap kamu perform kat blakang pentas.hehe