Ini Blog Baru aku * Aku lebih tenang disini * Berpindah disini * Cari aku Disini.

BALADEWA SEJATI TAKKAN PERNAH MATI

Tuesday, May 19, 2009

Ku Pendam Sebuah Keinginan...


* 998cc, liquid-cooled 4-stroke DOHC 16 valves (titanium valves)
*Bore x Stroke : 78.0mm X 52.2mm
*Fuel Delivery : Fuel Injection with YCC-T and YCC-I
*Ignition TCI : Transistor Controlled Ignition
*Transmission : 6-speed w/multi-plate slipper clutch



Aku sungguh teruja utk memiliki superbike ini. Namun kupendamkan hasrat ini mungkin utk sementara atau mungkin utk selamanya. Teringat kisah dimana aku menyatakan hasrat utk memiliki superbike ini. Kisah tentangan & kutukan dari mereka yg rapat dgn aku.

Kawan2 Aku :
1. “ ko ni xsesuai bwk moto ni r.. mcm !@#$#$ je..” – Kutukan
2. “ Beli la, keta ko bagi aku pakai” – Amik kesempatan
3. “ Larat ke ko nak angkat moto tu time dia jatuh? “ – Kutukan

Family aku:
1. “ klu abg ada duit, beli la.. tp jgn susahkan papa” – Ayah aku
2. “ JANGAN MENGADA2!” – Ibu aku.. haha ( kali pertama tanya )
3. “ Jangan membazir duit boleh x?” – Ibu aku ( utk kali kedua tanya)

Cik Lynn :
1. “U beli la, I potong dua moto tu” - kali pertama tanya.. hahaha
2. “Suka hati u la nak beli ke x, Duit U” - Kali kedua tanya.. haha


Sebenarnya, bukan factor diatas yg menyebabkan aku hilang keinginan aku utk memiliki superbike ini. Tapi atas alasan lain. Aku sebenarnya ingin menyimpan wang utk sesuatu tujuan yg murni. Apa tujuan itu? Hanya aku, cik lynn & family aku je yg tau. So, mungkin aku akan mula memikirkan utk memiliki superbike ini selepas tujuan aku berjaya dengan cemerlang kelak.


Aku juga tidak akan merasa kesal, terkilan, kecik ati atau ingin membunuh diri jika ditakdirkan superbike ini tidak berjaya aku miliki nnt. haha

13 comments:

KhairiL's said...

lepas kawen kalu ada bajet lebih
beli arr...huhu ^_^

Don Karldon said...

gua pun meletakkan ahrapa dan impian tinggi utk memiliki ferrari enzo..

tapi.faham2 je la.sampai mati belum tentu dpt..hahahaa

Eazy Izzuddin said...

yeah
bgs tujuan murni tuh
klu de wet lebih beli la..
xD

Mrs Ariff said...

gf dia cik lynnn yaaa :)

Walinong Sari said...

Cik Errul...
Simpan duit nak kawin la 2??? Hehehehe Aku dah agak la, bagus2...

Lepas ni kalu nak beli gak sedekah kat aku... hehehe

mo0ney said...

bagus2.btw,impian xpa kalo ditanam walapun tinggi pun..tp laksanakan yg priority dulu.next baru achieve yg tuh plak ikut keadaan.

hanis said...

pendam je la...
jgn ko mimpi lepas kawen ko nak beli..
sebab pasni banyak komitmen ko..
lampin anak. susu anak...
makanya... pendam sampai mati le jawabnyaaaa..

Galuh Cendra Kirana said...

huwaaaaahhww.. ko betul punye bersemangat neih... baguih. motor tu bukan leh makan pun.. baek ko kasik up hantaran kat lynn. kan lynn... miahahhaa

Monkey D Luffy said...

niat yang murni tu ptg :P

tuan tanah said...

oi. slamber mintak iphone kat aku. cehhh..


macam ni la. aku ade resolution mudah untuk dapatkan superbike ni. kalau kawin2 kan ade hantaran rite? kau request je superbike ni sedulang dua kt gf kkau tu. kata sayang. takde hal la.


haha.

penjenayah.merah.jambu. said...

teruja nk tao alasan murni yang boleh mngetepikan niat nk beli ni..
*garu kepala*

mamarempit said...

Tujuan Murni???? Nak Dirikan Masjid ke??? Jgn lupe jempot mama...kalo wat kt Segamat la ek???

ADAHKODAH said...

weh...tgk dulu berapa kilo yang tinggal badan ko tu..beso moto dari badan..ceh