Ini Blog Baru aku * Aku lebih tenang disini * Berpindah disini * Cari aku Disini.

BALADEWA SEJATI TAKKAN PERNAH MATI

Saturday, May 23, 2009

Syg, Jgn la merajuk lagi.

Syg, jangan la mcm ni. Kenapa jadi macam ni? baru setahun aku dgn ko. setiap bulan aku hantar ko gi servis. setiap bulan aku check keadaan ko. setiap minggu aku hantar ko mandi kat car wash. aku pun tak pernah mandi kat situ. ko je yg selalu.

kenapa semalam ko wat hal? kenapa ko xnak hidup bila aku start? kenapa ko keluarkan bunyi2 alarm? ko da tak suka aku ke? ish.. aku paham.. aku bawak ko jumpa mekanik. dia kata bateri ko dah kong.. ish, ko kuat betul makan bateri. baru setahun bateri da kong.

kalau ye pun nak merajuk sebab aku gi outstation naik keta lain, jangan la sampai mcm ni. habis kopak duit aku semalam tukar bateri ko. da la ko demand xnk yg murah. tokey kedai tu pun satu. banyak songel dia. kereta u tak leh pakai bateri basah la, kereta u kena pakai bateri kuasa besar la. itu la , ini la..

Ish!.. nasib baik aku tak belikan ko bateri lori. terniat gak aku bila tokey tu ckp mcm tu. tapi xpe.. ko berjaya mengikis RM3XX dari bag duit aku. aku xkisah pun.

tapi aku sedikit kecewa dgn ko. siang ko da mintak bateri baru, kenapa malam ko pancit? ish.. kesian kat aku. terpaksa bertungkus lumus mengeluarkan peluh utk tukar tayar spare. sakit tangan aku. kenapa ko mesti pancit masa kedai tayar semua da tutup? saje nak dengki aku kan?
tapi xpela.. aku pasrah..


PS: beli kereta baru pun tak menjamin kualiti yg bagus. mcm beli keta second hand je.. ish..

17 comments:

ezzati said...

cehh..ingatkan apa tadik!!mksdnye kena beli kete yg lebihhh bru kot

didieadila said...

ok..tkut nk bli kete..
haha..klu tyar kete sy pncit tgh2 mlm pgl encik bulan lah tukarkan.hahahaha

Monkey D Luffy said...

nasib2

Walinong Sari said...

Buat orang suspen jelah budak ni.. Hahahaha

Naz said...

ko kena pujuk mcm pujuk awek... hehehe..

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" said...

ezeti - haha.. takkan tiap2 tahun nak beli keta baru.. bangkrap la

didie - ish.. sila call sy klu pancit.. RM2500 service charge akan dikenakan haha..

luffy - ye la.. nasib2

walinong - haha.. ni syg sy no 2 tau.. haha

naz - ish.. ko tau tak.. aku pujuk dia lebih daripada aku pujuk awek aku.. haha

mamarempit said...

ala..dia nk manje2 skali skale...tk salahkan????

Lagi pun nt...kalo2 dh ada bini baru...ko mesti tk smpat nk usap2 nk belai2 dia lagi cam skang kan???

CikYana(",) said...

out of topic:-

kwn cikyana la kawen
ni blog dia
rajin2 la jenguk

http://flohasella.blogspot.com

Dakjaat™ said...

cehhh! aku belasah gak si errul nie.. kakakakakaka!

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" said...

uh.. nape ni? ape salah aku ko nak blasah ni? hahaha

QueenWizza said...

hehehhe
klaka..
tp sian ko. mesti penat tukar tayar keta mlm2.
aku x reti tukar tayar.lol

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" said...

tau xpe.. aku dah macam org giler berpeluh2 tukar tayar memalam.. ko xreti tukar tanyar? bek ko doa2 jgn sampai pancit malam2..

tuan tanah said...

gila suwei.



gi mandi bunga. kau dengan kereta kau sekali. mandi berduet.

Eazy Izzuddin said...

isk3
rupe2nye keta
hiks

kete pe je??

Oxygen-Me said...

Huhu.. Jangan merajuk lama sangat.. Kan nanti nak jumpa Alex Ferguson bulan tujuh ni! Tapi 'syg' tu kena duk luar stadium jelah.. Kuikui.. ;p

hanis said...

kete apa tu ekk...
nebes mak mendengarnya

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" said...

Landlord : ish.. mcm mana aku nak bawak keta aku masuk bilik air? xkan aku nak kena mandi kat luar? malu la.. badan aku sexy.. haha

easy : keta pun cyg aku gak.. haha

oxy : yeah rite.. of coz dikena dok luar.. haha..

Hanis : Jgn risau. ia bukan lah Pesona.. haha