Ini Blog Baru aku * Aku lebih tenang disini * Berpindah disini * Cari aku Disini.

BALADEWA SEJATI TAKKAN PERNAH MATI

Tuesday, March 17, 2009

Oh Suraya.....

"Suraya................
Seperti mana kau dan mentari
Pengemis ini meminta
Serangkaian cahaya
Hatimu Suraya"


Suraya.
Bukanlah Nama isteri aku mahupun awek aku.
tapi tajuk sebuah lagu yg aku minat.
dah macam2 usaha aku nak cari lagu ni.
tapi masih belum berhasil.
Download kat internet semua hampeh.
ada lagu suraya Versi INDIGO la, Suraya versi ini la, itu la...
cari CD kat kedai mcm la ada stock.
Ape yg aku cari ialah SURAYA versi HEADWIND
nyanyian ZAINAL ABIDIN.
Semalam, entah kenapa aku boleh tertekan butang SINAR FM kat Radio kereta aku.
So Secara tersentak, aku dapat dengar lagu ni versi asal
( Headwind:zainal Abidin ).
Serius aku meminati lagu ini.
aku tak pasti korg minat @ tidak.
Tiada Nostalgia disebaliknya mahupun kisah silam.
Aku sendiri tak pasti kenapa.
Aku bukanlah Peminat Zainal Abidin pun..
Hmm.. sesiapa yang ada MP3 untuk lagu ini..
sila beri kepada saya..
hanya bagi URL / Link untuk saya download.
tetapi, harus ingat.. SURAYA VERSI HEADWIND ZAINAL ABIDIN..

18 comments:

TiNiE said...

hmmm..tetiba rasa cam bes plak lagu nih..tapi kalau i la..ok jer kalau versi indigo pun..hiks

eRRuL AspHyxiAteD said...

versi indigo tu versi melankolik la tini...

aku perlu kan versi band.. layan wo.. leh jamming nnt

didieadila said...

knapa perlu suraya?
knapa bukan adila?
knapa bukan didie?

=P

mamarempit said...

mama pn sker..lagu lama...

eRRuL AspHyxiAteD said...

didie ~ saya perlukan suraya kerana didi mahupun adila tidak lagi perlukan saya.. hehehe

mama ~ ye la mama.. lagu ni best kan??

Don Karldon said...

haha.aku rasa.last time aku dgr lagu tu..6 thn lepas kot..hahha.bapak lama di abaikan...

takper..ko tunggu jer..nnt aku suruh slipknot buat cover version lagu nie...hahha.harap time tu..ko minat versi suraya dari slipknot..

eRRuL AspHyxiAteD said...

mmg bro.. aku pun dah lama abaikan lagu ni dari senarai telinga aku.. tapi sejak 2 3 hari ni.. asyik ternyanyi2 je., ape kes ntah..

p/s: gila la kal.. thanks2.. hahaha
slip knot skrg suka main lagu melayu ek..

aritu dia nak nyanyi selamat pengantin baru kat aku time aku kawen.. skrg lagu suraya plak.. hahhaha..

didieadila said...

try cr kt 4shared..
td ade 1 yg list suraya headwind..
but xsure la jenal ke x..
wuwuwu..

eRRuL AspHyxiAteD said...

4shared dah try..
bukan jenal la...
suara sape ntah.. music pun lain..
macam naser wahab jek

Framestone said...

out yang mmg out--> ko pun terkena jugak ek.. meetg dekat leh la..kalau meetg jauh2. kne confirmkan dgn driver lg. kne tau meetg kat mne..ape bnde yg perlu dibawak

eRRuL AspHyxiAteD said...

kena la bro,, ko dekat kira ok..
aku.. pagi dtg keje.. tup2 ptg kul 2 ada meeting kat rawang.. aku dok JB.. giler ah.. so rushing je la,,
selalu mcm ni

Galuh Cendra Kirana said...

dua-dua versi sedap bro.. tapi yg headwind lagi besh... lu cuba donlot ikut www.esnips.com tengok...manyak mende kat situ..

Abdul Wafi said...

i have one kot. hiuhu. tapi the version is not really good la.

Oxygen-Me said...

Hmm.. Oxy dah cari.. Err.. You can try and have a look at this one.. ;p

http://www.imeem.com/

Nanti, lepas dah sign up, boleh je pergi search for Headwind-Suraya. Oxy dah jumpa and dah dengar dah pun! ;p But I can't put the link here sebab panjang berjela-jela.. Hehe..

Okay? If can't, sorry! Hihi.. :)

eRRuL AspHyxiAteD said...

wafi ~ sound dia kotor kan?? i've have one like that,,

Elina & Oxy ~ thanks alot...korang mmg pangeran beta yg setia.. hahaha nnt jap lagi try download..

jiejah d'blogger said...

http://www.imeem.com/wanamalyn/music/rH87Cb-5/zainal-abidin-suraya/

cuba kat sini :)

mo0ney said...

tetiba terasa nk search kt imeem lgu ni plak.dah lama xdgr.btw,lagu ni memng best pun

eRRuL AspHyxiAteD said...

jijah ~ thanks for the link

mo0ney ~ yeah! lagu oldskoll tau.. layan