Ini Blog Baru aku * Aku lebih tenang disini * Berpindah disini * Cari aku Disini.

BALADEWA SEJATI TAKKAN PERNAH MATI

Wednesday, May 6, 2009

*BENCINTA

Aku sebenarnya keliru. Keliru dengan apa yg aku rasa. Aku yakin yg aku sebenarnya tidak mencintai dia, apatah lagi menyayangi dia. Tapi aku tidak bisa menghilangkan diri dari dia. Pernah berkali kali aku lari, Namun, semua usahaku gagal. Gagal kerana aku sendiri yg kembali mencari dia. Aku tak pasti kenapa.

Aku benci tapi cinta.

Aku bersama dia setiap hari. Aku tak bisa tinggalkan dia. Aku tau, aku bersama dia sudah lama. Aku juga tau, kalau aku terus bersama dia, hidup aku akan rosak.Tapi aku tak mampu. Tak mampu lari dari dia.

Keluarga aku tidak suka pada dia. Dah pelbagai kaedah & ugutan keluarga aku berikan pada aku supaya aku tinggalkan dia. Tetapi aku degil. Aku sudah terpanah & susah utk aku lupakan dia. Aku sudah terjerat.

Kini, buat kesekian kalinya, aku nekad untuk tinggalkan dia buat selama lamanya. Aku mahu mulakan hidup baru tanpa dia. Walaupun susah, aku terpaksa tempuhi. Aku tak mahu hidup aku bertambah teruk kalau aku selalu bersama dia. Maafkan aku. Aku serius.

Doakan aku mampu utk kali ini.
Ini yg ke 3 cubaan aku berhenti merokok! aku benci dia @ rokok!

21 comments:

Fadzrul Hisyam said...

Ya, berusahalah.
Sesungguhnya perkara baik itu amat disukai oleh-Nya dan pasti akan mendapat keredaan-Nya.

Don Karldon said...

rileks la bro,
bapa aku dah stop setahun pon boleh tiba2 isap balik.inikan ko yg kejap2..hahahha..

nway,ko buat bodo je pasal rokok tu..boleh lupa ketagih.aku sll buat mcm tu...sampai nak isap pon,naik malas...

Fadzrul Hisyam said...

Ya, berusahalah.
Sesungguhnya perkara baik itu amat disukai oleh-Nya dan pasti akan mendapat keredaan-Nya.

mo0ney said...

aku suggest..ko byk minum air msk..nanti kurang la rasa nk merokok bro

Eazy Izzuddin said...

chayok2...
berusaha lah benti isap..
ohho
xD

QueenWizza said...

lerh.
ingt ape td.
lol

anda pasti anda benci rokok?

sbb kalo benci..anda xkn isap rokok.

renung2 kn (eceyy..)

hanis said...

ko ni sesuwai tol nyanyi lagu faizal tahir yg aku benci aku cinta tu

Walinong Sari said...

Apa la ko ni Errul... Ko ni buat suspen la.. Tak suspek langsung hehehehe.. Ala ko buat jer cam hubby aku buat... Dia deal dengan kawan dia kalu diaorang isap je rokok diaorang akan kena terajang yang paling best dalam hidup diaorang... Ader yang jadi cikgu displin (tukang terajang).. hehehehe best kan..kan..kan

bdak ijau said...

terkeliru seketika...
hahahaha..
pesanan dri dak ijau,merokok mmbahayekn kesihatan..:)

ezzati said...

lorrr..rupanyeee..bgs la sgt tu..

Monkey D Luffy said...

aku dah berenti

belilah chewing gum berenti rokok kat farmasi

murah jer

didieadila said...

yey..
bgus..
gud luck k..
=)

Galuh Cendra Kirana said...

waaaaaa... ko dah kenape.. rokok kan sedap... silelah telan rokok ittew... mudah-mudahan berkekalan ke HUJUNG NYAWA ko. miahahhaha

Nazra~ said...

yes, aku suka lelaki yg punya semangat utk brhenti merokok. usaha lah brsungguh2 ye ^_^

MOHD RUSDI ABDULLAH said...

jangan risau...usaha, ikhtiar n tawakal...insya Allah mesti berjaya..ekau pilih yang baik bukan jalan yang makin teruk...cayoookkk..

@deyLL@ said...

best kat mane lah rokok tu ewk..heran gwe..!

Eazy Izzuddin said...

tahniah!...
ada awards menanti anda di blog eazy izzuddin...
thanks be my follower..
sila ambel ea
=D
xD

Naz said...

bro.. usaha tangga kejayaan.. member aku minum air tembakau sampai muntah. pas tu dia terus brenti, pandang kotak rokok pun dia phobia...

tuan tanah said...

oh..

memang patut. sebelum kau kena dump dari dunia ni sebab dia, baik kau dump dia dulu.

Oxygen-Me said...

Wanna be more handsomer tak? Haa.. Kalau nak jadi lagi handsome.. Break up je dengan si r_k_k tu.. Huhu.. Of course, tak mudah nak lupa but give it a try.. InsyaAllah..

Nak jadi lagi handsome tak ni? Hehehe.. ;p

Dakjaat™ said...

air mineral + tembakau rokok .. then kacau2 .. tapiskan .. minum... takde bahaya .. tapi kesannya .. u akan rasa nak muntah bile nak merokok ... :)