Ini Blog Baru aku * Aku lebih tenang disini * Berpindah disini * Cari aku Disini.

BALADEWA SEJATI TAKKAN PERNAH MATI

Wednesday, April 29, 2009

Kesultanan cinta…




Kesultanan cinta…

Ini merupakan judul terbaru album Dewa19 selepas Laskar Cinta, Pangeran Cinta & Kerajaan cinta. Apa yg aku tau, album ini sepatutnya direleasekan pada Akhir 2008, namun sampai sekarang, belum lagi berada dipasaran.

Kesultanan cinta juga mempertaruhan lagu barat lama yg di rombak semula muziknya oleh mereka. Antara lagunya ialah “bohemian rhapsody” & “we are the champion” milik queen, “zombie” cranberries, “ordinary world” duran-duran, serta lagu “imagine” the beatless.
Juga terdapat 5 lagu baru & menjadikan kesemua menjadiknya 10 track.

Single yg bakal kedengaran dicorong2 radio ialah Makrifat cinta & kala cinta berbunga neraka. Hahaha.. mesti layan lagu ni.. dan kemungkinan lagu nyanyian solo Ahmad Dhani iaitu “inilah lagu yg terbuang” juga bakal dijadikan single. Cuma kepastianya belum tahu.

Untuk kesultanan cinta, Dewa19 telah megenepikan Drummer utamanya iaitu Tyo Nugros & digantikan oleh Agung Yudha Asmara disebabkan lutut Tyo sudah pun longgar…hahaha…( Tyo mempunyai masalah kaki la..).

Antara yg menarik didalam album mereka kali ini, Ari Lasso iaitu bekas Vocalis utama mereka sebelum Once telah diundang untuk berduet didalam lagu “janji syurga”.

Berikut adalah track yg bakal terdapat didalam album Kesultanan cinta. ( tertakluk kpd perubahan)…

1. Bohemian Rhapsody
2. Zombie
3. Ordinary World
4. We are the champion
5. Imagine
6. Makrifat cinta
7. Kala cinta berbunga neraka
8. Janji syurga ~ feat Ari Lasso
9. man jadda wajada ~ feat Mulan Jamela
10. inilah lagu yg terbuang.



p/s: bila dewa19 nak wat lagu feat errul ramli on guitar? hahaha

19 comments:

Dakjaat™ said...

sebelum dia feat ko main guitar.. dia kena feat aku dulu .. hahahaha! ;p beratur yer bro .. wakaakaka!

Shafie said...

best2 jgk lagu diorg...
bese dgr kt radio :)

mo0ney said...

errul+dewa=dewa dewi.baik jgn

eRRuL AspHyxiAteD said...

dakjaat ~ weh, bagi aku dulu.. aku da tunggu lame.. haha

shafie ~ bukan best jugak.. tapi mmg best..

mooney ~ ish.. errul + dewa = Mahadewa ler.. huhu

hanis said...

OMG
OMG
baladewa cepat serang!!!!!!!!

eRRuL AspHyxiAteD said...

ish,, hanis.. nak serang sape ni?? aku pun baladewa gak.. aku nak serang sape ni??

Walinong Sari said...

En. Errul...
Takyah nak tunggu undangan dari DEWA sekarang pun ko boleh nyanyi dalam blog ni... kitaorg tutup telinga bila ko dah ready nak nyanyi.. guitar main bagi best ckit ok... hehehehehe

Galuh Cendra Kirana said...
This comment has been removed by the author.
Galuh Cendra Kirana said...

remember, zaman kita kt FS dolu bro??? ko simpan lagi tak loket Laskar Cinta tuh?? ngahahahah... "Baladewa Sejati Takkan Pernah Mati..." itu slogan kita!!! Aku da email kat Fajar Adiguna suh dier belikan utk aku...masaklahnye dier pon lom dapat agik... haiyya.. rase cam nk pegi Indon senirik jek... kita gi seranggg Pondok Indahhhh jommm!!! ngahahahh (serang pakai sudu..kihkihkih)

eRRuL AspHyxiAteD said...

walinong - la.. nape nak tutup telinga? kecik ati aku tau.. haha..
gitar aku bagi sound ala2 andra ramadhan..huhu

elina - aku ingat.. aku mesti ingat.. "baladewa takkan pernah mati".. kita selalu cakap mcm tu dulu..loket tu, kat bilik aku kat umah mak aku..aku still simpan dgn baik..aku syg sgt beb! bila nak serang pondok indah? jom kite menyerang!!

Nazra~ said...

oh aku ingat kan kamu sudah bina istana cinta dan bergelar sultan ^_^

eRRuL AspHyxiAteD said...

haha.. itu sikit hari lagi nazra oi.. doa2kan le ye, moga mulut kamu masin seperti kicap masin cap kipas udang..

Don Karldon said...

lu jgn berangan la..andra ramdhan tak kan bagi lu join dewa..hahahahha...hmm.aku suka gitar PRS dia..

btw,nie album yg cover version la?

eRRuL AspHyxiAteD said...

eleh.. andra takut reputasi aku melonjak & menjatuhkan dia sebagai pemain gitar no2 indonesia selepas aku.. that y dia xnak panggil aku.. huhu

Andra byk gitar PRS, yg mana satu ko suka ek?

Monkey D Luffy said...

aku layan dewa

eRRuL AspHyxiAteD said...

layan bro.. layan jgn tak layan.. mmg mahadewa best ni

tiQa said...

sila ambil award di pagekuh,maaf kalo xlawa.

muhammad mishbah said...

jadi penasaran nih. lama bener keluarnya ya?? huhu

Baladewa-Sejati said...

Suksseess Slalu BwaD DEWA 19 Semoga Album Nya Cepat Keluar.. PAra Baladewa Nunguu Kedatangan ALbum Dari Dewa 19 ^_^