Ini Blog Baru aku * Aku lebih tenang disini * Berpindah disini * Cari aku Disini.

BALADEWA SEJATI TAKKAN PERNAH MATI

Monday, April 27, 2009

Istana Pasir Dua butir

Semasa aku keluar dgn cik lynn utk pergi lunch haritu, tetiba2 dia gelak besar.. aku tanya kenapa.. dia kata dia nampak Istana Pasir Dua butir mcm dalam citer Laksamana DOREMI lakonan P Ramlee tu. Disebabkan aku sedang memandu dgn kelajuan yg agak laju.. aku tak dapat melihat ape yg digelak oleh cik lynn tu..

Pada esok harinya. waktu yg sama.. aku sekali lagi lalu jalan yg sama utk tujuan yg sama (lunch). Dia suruh aku berhenti. Dia menunjukkan apa yg dikatakan semalam dan aku turut tergelak besar. Aku apa lagi.. keluarkan Digicam.. Zoom & capture! hahah.. aku tak berani gi dekat takut pengawal istana dia marah.. hahaha.. so gambar agak kabur coz aku dah zoom habis.




p/s: hanya sape yg pernah tgk citer LAKSAMANA DOREMI je yg fhm entry ni..

18 comments:

Galuh Cendra Kirana said...

Wakakakak.... kat sini la MENTERI FASOLA kene teropong kat bilik termenung... hahahahaha...adehh...memang sebijik dowhh!!! Tah cemane la awek ko leh terpikir..ngahahahakakakahaka

mamarempit said...

negara pasir bedengung kat mane plak???

Framestone said...

he..23x selamat die xckapa nama negara pasir berdengum...

eRRuL AspHyxiAteD said...

elina ~ dia kaki tgk citer P ramlee.. hahaha.. aku lupa plak nak teropong menteri fasola plak.. xpe2.. lik nnt aku gi lagi.. haha

mama ~ ni jiran dia.. haha.. kat taman pelangi indah.. jb..

framestone ~ dia da sebut dah.. aku punya gelak.. xyah cakap r.. mau pecah perut..

CikYana(",) said...

out of topic-cikYana sokong 100%
thank u
(",)

Eazy Izzuddin said...

hehehe
istana pasir 2 butir...
ekeke
xD

Don Karldon said...

mana dia laksamana doremi?

mo0ney said...

wakaka...ilek giler.fasola p mana wei ??

Naz said...

agaknya ko ni lah laksamana yg ada teropong ajaib tu. siap boleh zoom max lg tu.. hahaha....

KhairiL's said...

ada x pokok pinang sebatang

hehe

cIk pEnNa said...

hahahah
sy fhm..sy fhm!

;)

joegrimjow said...

ku pham

Monkey D Luffy said...

kakaka... lawak ler

blh plak

Walinong Sari said...

En. Errul...
Tak nak join ke sekali... Dengar citer kerajaan pasir dua butir nak pakai "fire briget" hehehehehe... Ader yg dah terbakar... hehehehe

Nazra~ said...

hehe mcm pnginapan pekerja asing ja ^_^

eRRuL AspHyxiAteD said...

eazy - tau xpe.. serius lawak

haikal - doremi kat masa tu lum sampai

mooney - pasola dalam bilik termenung.. haha

hanis said...

ayo.. amma... aku tak paham...
pe kata ko terangkan kat aku....
uwaaa~ jahilnya aku!

eRRuL AspHyxiAteD said...

Naz - bukan aku la.. tapi xtau la kalau laksamana re tu atok aku.. haha

khairil - tu zaman dulu. zaman skrg dia xpakai pokok pinang da

peena & joe - hahha..

luffy - mmg lawak.. haha

walinong - aduh.. name xbagitau awal? vacancy ada lagi x?

Nazra - aku tak pasti rumah sape ni..