Ini Blog Baru aku * Aku lebih tenang disini * Berpindah disini * Cari aku Disini.

BALADEWA SEJATI TAKKAN PERNAH MATI

Thursday, September 10, 2009

Ntah ape2 je la ko ni..

Xde ape yg menarik yg nak aku update sebenarnya. cuma sekadar bualan kosong untuk mengisi ruangan blog aku ni... haha

Sedar xsedar, lagi 10 hari kite nak myambut Hari raya aidilfitri. Walaupun kehangatan masih belum terasa sepenuhnya, tapi bahangnya sudah pun menular ke dalam tubuh aku. Sepanjang bulan puasa ni, aku belum sempat lagi berbuka bersama rakan2 futsal aku & rakan2 band aku. Bukan xmahu, tapi sukar untuk aku membahagikan masa utk mereka ( klu aku free, diorg plak xfree.. time aku xfree, diorg sibuk2 ajak aku buka sesama.. ish!).

Setakat ini, aku paling kerap berbuka dgn Lynn + family & GENG69 ( odah + fendi ). Lokasi xkira kat mana la.. umah, kedai makan & hotel. mengikut selera time tu.

utk puasa kali ni, aku sempat juga bersahur & berbuka dgn family aku di segamat.. walaupun 1st day puasa time tu, tapi kira OK la dari xdapat lansung mcm tahun lepas.

Bercerita pasal persiapan raya, aku hanya menyediakan sepasang baju melayu utk aku. Tema warna raya family aku kali ini adalah UNGU @ PURPLE. Semua diwajibkan memakai baju melayu /kurung berwarna unggu pagi raya. Disebabkan aku sibuk dgn kerja, so tugas menyediakan baju melayu itu aku serahkan kat mak aku utk disettlekan.. haha.. sebagai upah utk mak, dia telah meminta aku membelikan dia Kek Lapis. No hal la mak... haha

Tahun ni, aku terpaksa beraya dgn berjimat cermat kerana roadtax keta aku akan tamat tempoh ngam2 pas raya. So, sebelum aku bankrup.. better aku berjimat2.. nnt xpasal2 aku gi beraya umah org2 hari ( sbb nk makan free pasal da duit habis.. hahaha)

8 comments:

★ Nu♥ℜul ★ said...

sme r .. tema nurul pun purple ..

Galuh Cendra Kirana said...

aku ngn mog tema pink... miahahahah... sungguh comel kalo mog pakai pink. aku sukeeeee

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" said...

nurul - jom join family sy utk beraya

elina - mog pakai pink? ish.. sanggup tul dia menJAMBUkan diri dia demi ko.. syahdu! haha

Shafie said...

xpe jimat tu penting..heee
yg penting hati senang time raya tu :D

ADAHKODAH said...

aku sebenarnye takde la rase nak sangat berbuke ngan korang tapi memandangkan korang dah dibanned dari banyak pihak so aku rela je la..huahuahuahua

QueenWizza said...

wow kek lapis srwk. sama dgn guwe. kami pon purpleee.. haha

★ Nu♥ℜul ★ said...

selamat menyambut hari raya.
ampun maaf dipinta.

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" said...

shafie - betul3.. jimat tu penting

odah - tapikan odah, ko yg beria2 sms & call aku ajak buka skali.. haha..

wizza - tp kek lapis tu manis sgt..

nurul - selamat hari raya!!