Ini Blog Baru aku * Aku lebih tenang disini * Berpindah disini * Cari aku Disini.

BALADEWA SEJATI TAKKAN PERNAH MATI

Tuesday, May 12, 2009

Dia Kemaruk barangkali..

kira2 selang 3 bijik rumah dari rumah aku, ada la budak yg baru pindah dalam 3bulan lepas. aku tak pernah berbual dgn dia, tegur pun tak pernah. al maklumlah.. aku ni mmg sombong.. haha.. sukar dinafikan semua itu.

aku angin sikit dgn perangai budak ni. setiap pagi, dia akan start keta dia & ramp2 sekuat mungkin.. bergema satu taman aku dengar bunyi exzoz piping bodo dia tu. dari hari pertama dia pindah situ, hari2 dia akan ramp2 kita dia kuat2.. dari dalam rumah aku dah jelas dgr..hati aku fikir sambil geleng2 kepala.. sah budak ni kemaruk kereta.. remaja zaman sekarang.. (aku & org lain pun panaskan enjin keta gak tiap2 pagi..stakat start enjin & biar dia je).

nak dijadikan cerita.. malam semalam, selepas aku balik main futsal kira2 jam 12 malam.. aku memasuki jalan besar utk menuju ke rumah aku. Tiba2 sebijik kereta memintas aku dari belakang dgn kurang ajar. setelah diamati, itu kereta budak yg selalu ramp2 pagi2 tu. aku apa lagi.. change gear + tekan minyak sekuat hati.. aku kejar mamat tu.. aku potong dia.. meter aku dah 150km/h.. dia kat belakang aku.. aku ramp sekuat hati.. bagi dia bengang dgn aku.. dia try potong.. aku speed lagi sampai 190km/h.. aku tgk belakang.. dia dah jauh giler dari aku.. aku gelak.. aku ingatkan kereta dia laju giler.. rupanya hancus! hahaha..

aku slowkan kereta aku.. sampai simpang masuk ke taman rumah aku, aku makin perlahankan kereta, aku tunggu dia sampai.. bila dia dah kat belakang aku, aku ramp2 kereta aku sekuat hati.. haha.. dia tak berbuat apa2.. hanya mengikut kereta aku walaupun aku memandu 60km/h..

pagi tadi.. aku dah tak dgr deruman exzoz kereta dia lagi mcm hari2 sebelumnya.. mungkin malu agaknya..


p/s: aku gemar memandu laju..hanya sekadar kepuasan.. tahun ni je aku dah ada 6 saman speed trap..

18 comments:

TiNiE said...

jom..
race!!

bdak ijau said...

bgus..teruskn usaha anda mngnekn org cm 2..muahhahaha.
sebijik cm abah frah,suke kne kn org yg belagak cm 2!

CikYana(",) said...

mak aihh 6saman?
manyak tue
hakhak..da setel sume lom?

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" said...

tini - tetapkan masa & tempat.. kita berentap!.. haha

fara - yeah! kte kena ajar org2 mcm tu.. bagi kesedaran sivik sikit..haha

cik yana - dah setel sume..

QueenWizza said...

wahaha
cool gila ko ni
dpt saman rilek je.
aku neves gila kalo lalu kt tmpt speed trap. haha. tabik

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" said...

aku jenis tak serik la.. kekadang kawasan speed trap.. haha

ultra said...

sengal la ko
ko pakai evo6!
mamat tu pki satria
mmg dia mkn asap ko..

Mrs Ariff said...

hahahahhahaha, "motorboat" jugak ker kereta dak tuh, hehe.

6 speed trap? ayyoooo

Galuh Cendra Kirana said...

Gud job! Mantopp! wahahahhaa...cayalahhh!! (Ya Allah, jauhkan la aku dpd jadik giler stereng mcm tuh)

cikin said...

bagos2.
ajar jek owg yg tak tau bahasa 2.
tp takot wooo~
bwk smpi 190.
tobat xnk naek.
ahahahaha:D

Eazy Izzuddin said...

fuh...
manyak nye saman...
huk3....
jom lumbe2...
xD

★ Nu♥ℜul ★ said...

batak name nyer tuh ..
x un jakun
hahahaa ...

Monkey D Luffy said...

hahaha

boleh masuk litar ni

Don Karldon said...

hebat giler la..hahahha...

takper..nnt aku beli ferrari enzo,tak yah nak ramp2..start enjin je satu taman dah dgr...

kalau ditakdirkan aku pndah dan berjiran dgn kau...pagi2 kalau dgr bunyi kete gegar satu taman..abaikan jer la..hahahha...

ajak race pon tak guna kan?nnt kau gak malu..hahahha

Naz said...

mak aih... 190kmj?? keter aku 120 pun dah goyang stering.
budak tu dah x tau nak sorok mka kat mana tu. kalo aku jd dia, aku x klua rumah sminggu.... hahaha...

mo0ney said...

bagus ar kau.biar pdn sengal cam tuh.bodo piang sgt

Oxygen-Me said...

Yay3! Hahaha.. ;p

Walinong Sari said...

Ko ni ader koleksi menyimpan saman2 speed trap ke??? Satu ari nanti ko kena bagi aku tengok ni... Nak suruh ko jadi sifu plak...