Ini Blog Baru aku * Aku lebih tenang disini * Berpindah disini * Cari aku Disini.

BALADEWA SEJATI TAKKAN PERNAH MATI

Monday, April 13, 2009

aku tak mahu kaya..

oh.. setiap orang pasti memiliki keinginan untuk kaya. aku tak pernah terfikir sampai ke situ. aku hanya memerlukan kehidupan yg sederhana. Aku tak demand dalam hidup aku. hahaha..

Utk kediaman aku, aku hanya perlukan sebuah banglo 7bilik sahaja. dimana 4 daripadanya aku perlukan utk dijadikan bilik tidur, 1 daripadanya aku gunakan untuk menyimpan beratus gitar2 aku yg mahal seperti Gibson Lespaul SE yg bernilai $usd14000 itu.

Lagi satu bilik aku akan buat studio yg dilengkapi teknologi Practice & recording tercanggih seperti yg digunakan oleh WB utk artis2nya.. haha.. dan yg selebihnya bilik itu aku akan masukkan system Home Surrounding Theater yg paling best untuk aku menonton setiap perlawanan Manchester United!..

Oh ya, Rumah itu mesti juga dilengkapi swimming pool, Padang Futsal utk aku beriadah bersama teman2 ku. Aku hanya perlukan sebuah Roofing Parking area untuk menempatkan Mercedes SLR Brabus McLaren Edition yg bakal mengantikan Evo6 aku skrg..

Tidak lupa juga, aku memerlukan pendapatan cuma $USD150K sahaja sebulan. aku tidak perlukan lebih dari itu. Sekadar cukup makan & pakai sahaja. hahaha..

Aku tidak mahu kaya, Aku sekadar inginkan apa yg aku tulis diatas sahaja.. itu sudah memadai..

huhuhuhuhuhu

19 comments:

mamarempit said...

adoiii....bilo nak kayoo???

cikin said...

wow!
2 sederhana namenye ee?
kalo kaya mcmne ee?
hurmmmm~
ahahahah:))

eRRuL AspHyxiAteD said...

mama & cikin ~ angan2 mat jenin diatas pokok kelapa je tu

penjenayah.merah.jambu. said...

peh...
klu mcmni,aku pun tak nk kaye la..
hahaha..
sengal.aku ingtkan kau betul2la nk wat statement nk buat pembahagian harta yg terlebih ke,bleyh aq tumpg apply skali..ekekeke..

Yam Yam said...

berangan, kerja cepat.heheh

eRRuL AspHyxiAteD said...

secret ~ aku sendiri memerlukan harta.. haha.. macam mana nak bagikan harta kat ko.. huhu.. sadis.

yam ~ haha.. baik bos.. nak keje la ni.. eh, u gi study r.. hehe

Don Karldon said...

nie mesti kuat tgk MTV cribs nie..hahaha

eRRuL AspHyxiAteD said...

aduh,, kantoi plak.. haha

Walinong Sari said...

En. Errul...
Apa yang ko nak tu tak masuk dalam kategori kaya ker? Banglo 7 bilik... harga berapa ha???
patutla ko x mau kaya, rupanya ko dah kaya... hahahaha

eRRuL AspHyxiAteD said...

wahai cik walinong.. itu semua angan2 je.. hahaha.. aku masih menunggu kalau2 ada program realiti tv yg nak wat program macam ni.. haha.. aku 1st join..

Oxygen-Me said...

Okay2..

Every ManU game boleh tumpang tengok kat sana ye!

Nak jamming kat bilik yang ada banyak guitar tu jugak! Hehe..

Jangan lupa hire the best mamak sbg tukang buat teh ais! Nanti datang sana nak kena minum jugak, kan..

Huhuhu.. Boleh eh? ;D

ezzati said...

nk bilik tu satu..

psttt...tmpg lalu jap n hi :) ....

TiNiE said...

aku pun nak!!!

tuan tanah said...

rumah 7 bilik tu takkan jatuh dari langit kalau x usaha. gi buat kerja. *sambil pegang cemeti, pukul punggung orang berkenaan*





synical gila komen aku. sori tuan rumah!!

eRRuL AspHyxiAteD said...

oxy ~ ok2.. nnt kita layan Man u game same2.. jamming sesama.. hahaha. Hire mamak to make special Teh Ais & Teh O.. Layan!!hahaha..

Ezati ~ Nak bilik satu?? Ok2.. tapi kena jadi Maid dulu la! haha

Tini ~ ko nak gak? jom kita paksa bos ko sign kat duit2 & pastu pas kat aku.. nnt kte share.. haha

tuah tanah ~ ape ni pukul2 pungung org ni.. sakit r.. ye2, nak wat keje la ni.. huhu

mo0ney said...

bapaknyer sederhanA hidup yg kau nk...gila SEDERHANA BETUL.thp zuhud tuh..hehe

hanis said...

mmg hidop dalam khayalan..
tapi tak mustahil..
gambate!

sailormoon said...

Errul,

Apa-apa sekalipun jika ianya menjadi kenyataan jangan lupa tulis wasiat awal-awal. Waris kat I pun tak per...

eRRuL AspHyxiAteD said...

mOoney ~ ni tahap sederhana mewah la.. kalau mewah, ko bygkan la sendiri, huhu.. gurau je..

Hanis ~ aku suka berkhayal.. hahaa

sailormoon ~ wasiat kat u? ish.. doakan i dapat ni semua dulu ler,,haha